La final de 2019 m-am simțit inspirată să pun laolaltă mai multe notițe scrise de-a lungul anului, cu diferite conștientizări trezite de experientele prin care am trecut, adevărate lecții de viatță în care poate că te vei regăsi și tu.
În zilele noastre informația este atât de accesibilă încât este puțin probabil să nu fi auzit deja mare parte dintre ideile scrise de mine. Însă una este să le știi teoretic, cum le știam și eu de multă vreme și alta este să le probezi pe pielea ta. Abia atunci ideile și teoriile devin lecții de viață, care pătrund până la ultima celulă a degetului mic de la picior. :) Pe unele începusem să le experimentez din anii anteriori, unele au venit în premieră, dar pe toate le-am trăit din plin în 2019 și probabil le voi exersa și în 2020.
1. Cele mai bune lucruri se întâmplă atunci când am claritate, credință și răbdare.
2. O atitudine deschisă, sinceră, înțelegătoare și calmă atrage fie o reacție asemănatoare din partea celorlalți (inclusiv persoane dificile), fie retragerea și dispariția aparent inexplicabilă a celor care nu pot răspunde în același fel.
3. Graba strică treaba. Ia-ți un moment, o oră, o zi, o săptamână de reflectie, sau cât este necesar pentru a câștiga mai multă claritate. Ocazia, obiectul, omul te vor aștepta sau vor reveni, iar dacă nu, înseamnă că nu erau pentru tine.
4. Corpul nostru are o capacitate imensă de auto-regenerare și vindecare, dacă este lăsat și ajutat cu repaos alimentar. Animalele stiu instinctiv acest lucru și refuză să mănânce atunci când sunt bolnave.
5. Relaxarea mentală și trupească nu trebuie să fie doar o stare ocazională, câștigată în anumite momente, cu ajutorul unei meditații sau al unei băi cu spumă, de exemplu, ci poate fi exersată și simțită în orice situație cotidiană, chiar și în cele stresante. Relaxarea mentală și cea trupească se invită reciproc și aduc în dar inspirația și revelațiile. Am avut nevoie de intenție conștientă și atenție în momentul prezent pentru a atinge relaxarea.
6. „Moșu'” ne aduce exact ce avem nevoie cu adevărat, iar dacă nu ne-a adus ceva de pe lista de dorințe, înseamnă că nu aveam nevoie de acel ceva sau încă nu era momentul potrivit să-l primim.
7. Momentele iîn care oamenii și lucrurile vin și pleacă din viața noastră depind mai puțin de noi și mai mult de nevoia sufletului de a învăța o anumiăa lecție. Atunci când lecția a fost învățată, contextul, oamenii și lucrurile se schimbă în așa fel încât să putem învăța o nouă lecție. Atunci e important să nu ne agățam de trecut, ci să îmbrățișam schimbarea.
8. Fericirea nu este o stare continuă, ci o sumă de momente de bucurie, pace sufletească, entuziasm creativ, extaz, recunoștință, dăruire etc. combinate cu scurte momente de tristețe, dezamăgire, mânie, judecată, neîncredere, regret etc, înțelese, acceptate și depășite cu succes.
În 2020 vă doresc să trăiți cât mai multe momente de bucurie, pace sufletească și recunoștință împărtășite cu cei dragi și să aveți răbdarea și forța interioară de a le depăși pe cele care vă aduc provocări.
La această urare simplă, îndrăznesc să adaug urarea mult mai amplă și încărcată de înțelepciune formulată de Eduard Agachi, care sper să vă inspire zi de zi în noul an.
„Să aveți parte de un an 2020 curat și limpede.
Să vă bucurați de oameni cu verticalitate, capabili să inspire încredere și care au o viață roditoare.
Să aveți claritatea de a evita oamenii rătăciți în iluziile propriilor imaginații.
Să aveți puterea de a continua pe drumul vostru cu capul sus și demnitatea de a vă recunoaște limitele.
Nu ezitați să fiți vulnerabili, cereți sfatul celor capabili să vă ajute dar nu creați dependențe.
Asumați-vă responsabilitatea pentru tot ceea ce privește propria persoană și nu mai căutați vinovați în exterior.
Acționați mai mult după placul inimii, dar nu uitați de filtrul rațiunii și al bunului simț.
Fiți deschiși la tot ceea ce vă înconjoară, dar apropiați-vă doar de ceea ce vă este cu adevărat necesar.
Fiți prietenul pe care vă doriți să-l aveți aproape la nevoie, zâmbiți ca el, gândiți ca el, comportați-vă ca el!
Cultivați chibzuința, modestia și simpatia. Faceți asta și atunci când e necesar să adresați mulțumiri, tot ce e în exces strică.
Respectați natura, oamenii și viața, nu pentru că trebuie, ci pentru că faceți parte integrantă din ele.
Fiți cumpătați în opinii și în dezbateri doar de dragul exprimării, înțelept e cel care știe când și cum să tacă.
Argumentele proprii pot fi adesea mai roditoare decât gunoiul reciclat al altora, deci filtrați atent orice sursă.
Feriți-vă de lumea fantasmelor și a închipuirilor ademenitoare, vor fi cele mai mari ispite ale anilor ce urmează!
Nu uitați că visele se petrec noaptea în întuneric, dacă vă doriți să realizați ceva în viață, faceți-o pur și simplu.
Dansați mai mult, ascultați mai multă muzică, citiți cărți de bună calitate, care vă hrănesc mintea, sufletul și spiritul!
Oferiți din tot ceea ce aveți și mai ales din ce vă prisosește si altcineva se va bucura sincer de gestul dumneavoastră.
Respectați intimitatea, nevoile și talentele celor de lângă voi, cu toții avem nevoie de încurajare și sprijin.
Călătoriți mai mult, descoperiți lumea, oamenii și lăsați oportunitățile să vă facă viața mai frumoasă!
Rugați-vă cu sinceritate sau deloc. Fiecare clipă de falsitate otrăvește sufletul și mărește distanța dintre oameni dar și față de Dumnezeu.
Susțineți visele celor în care credeți, dați o șansă celor care o merită și bucurați-vă împreună de reușite!”
Nu în ultimul rând, mulțumesc tuturor celor care mi-au fost aproape în anul care a trecut, cu o vorbă de încurajare, cu o bucurie împărtășita sau cu o provocare.
La mulți ani fericiți!
Lasă un răspuns