In ambele situatii e de bine. Daca in prima binele e evident, in cea de-a doua trebuie sa stii sa-l vezi dincolo de suferinta pierderii sau esecului (daca nu stii, poti sa inveti la Scoala de optimism).
Dupa mai mult de trei ani in care am investit timp, energie si bani intr-un vis frumos cu fonduri europene, nu mi-a ramas decat sa limitez „pagubele”, sa trag invataminte si apoi sa iau decizii noi, care sa ma conduca la situatia de invingator.
Asa cum spunea intr-un interviu renumitul fitoterapeut Ovidiu Bojor, „când suferinţa e înţeleasă, ea te înalţă. Doar neînţeleasă, te dărâmă.” Eu am inteles si cauza, si scopul neimplinirii visului meu. De aceea pot sa sper ca noile decizii pe care deja le-am luat si pe care le voi lua de-acum inainte sa fie de la un nivel de constiinta mai inalt.
Cauza principala a fost neinvatarea la timp a unor lectii din trecut. Am observat ca lectiile neinvatate se repeta si sunt din ce in ce mai dificile, pentru ca se adauga la lectiile prezentului, ca si cand ai avea o restanta de anul trecut pe langa examenele sesiunii prezente. Iar Dumnezeu (Sursa, Forta Divina, sau cum vreti sa-i spuneti) este corect si iubitor in acelasi timp; nu-ti va da subiecte mai usoare, doar ca sa treci examenul. Daca unii iau examenul din prima, sunt altii ca mine, care merg o vreme in „re- re- uri”, iar altii ajung la sfarsitul vietii fara sa fi reusit sa invete macar pentru nota de trecere.
Eu am invatat multe si marunte in toti acesti ani, dar cea mai importanta lectie a fost cea a credintei in Dumnezeu, care inseamna o comunicare continua cu Acesta, nu doar o ora duminica sau sambata. Credinta mai inseamna o prioritate a vointei lui Dumnezeu in fata propriei vointe si aceasta e cu atat mai importanta in cazul deciziilor mari, cum a fost intrarea intr-un proiect cu fonduri in cazul meu sau alegerea partenerului de viata.
Manifestarea imediata a respectarii acestei legi este lipsa grabei in luarea deciziilor, pentru ca iti iei un ragaz de reflectie si rugaciune, un timp pentru „a sta stramb si a judeca drept” si un timp de liniste pentru „a auzi” raspunsul clarificator al lui Dumnezeu, care te va ajuta sa iei decizia optima la momentul si in contextul respectiv.
In ceea ce priveste scopul esecului meu, cred ca acesta a fost sa ma invete despre propriile limite, sa ma ajute sa ma cunosc mai bine, cu bune si cu rele, sa-i cunosc mai bine pe ceilalti si societatea in care traim. Daca „din orice nenorocire te poti ridica purificat”, cum spunea acelasi Ovidiu Bojor, ei bine, eu care slava Domnului, n-am trecut prin nici o nenorocire, ci doar am pierdut niste bani si un contract de finantare, pot spune cu mana pe inima ca ma simt purificata. Ma simt mai puternica si mai capabila sa fac fata oricaror situatii vor veni.
Monseniorul Vladimir Ghika spunea ca „o singură ambiţie este legitimă, aceea de a fi mai buni!” si chiar daca prin natura mea nu sunt o persoana foarte ambitioasa, mi-am fixat aceasta unica ambitie de a fi mai buna, atat in sensul de bunatate in relatia cu ceilalti, cat si in sensul de imbunatatire personala, pentru a indeplini potentialul maxim cu care am fost inzestrata de la nastere sau altfel spus, planul lui Dumnezeu pentru mine.
Ma aflu asadar la inceputul unui nou drum, care demareaza cu un anunt de vanzare:
http://olx.ro/oferta/vand-teren-cu-proiect-de-vila-pensiune-dambovita-submontana-ID3RFpq.html
Daca stiti persoane care ar putea fi interesate, v-as fi recunoscatoare daca le-ati face cunoscut acest link.
Va multumesc anticipat si va doresc sa luati decizii bune in fiecare zi, cu credinta si intelepciune.
Lasă un răspuns