Dupa ploaia zdravana de asta noapte, aerul s-a mai racorit in Capitala si eu am prins curaj sa mai fac ceva bun de mancare, usor si de sezon, cu ajutorul aragazului de data asta: salata de vinete coapte in doua variante, calda si rece.
Ingrediente:
2+2 vinete mijlocii coapte, decojite si lasate cateva ore la scurs (in extrasezon folosesc vinete congelate)
1+1 cepe mijlocii
4+2 linguri ulei presat la rece (eu am folosit de floarea soarelui)
1+3 rosii mijlocii
1-2 foi de dafin
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
- Salata de vinete clasica “la rece”.
Am tocat doua vinete si le-am frecat cu 4 linguri de ulei presat la rece, apoi am adaugat o ceapa tocata marunt si am potrivit de sare. Am ornat cu felii subtiri de rosie (din aceea galbena :)) si cu un trandafir facut din coaja unei alte rosii. Pentru a fi pe gustul tuturor, ceapa se poate servi separat, tocata marunt sau solzisori. Se serveste cu rosii, intinsa pe paine sau pe felii de ardei.
- Salata de vinete calda.
Intr-o tigaie am calit o ceapa tocata marunt in putina apa, cu 1-2 foi de dafin pana s-a inmuiat putin, apoi am adaugat 3 rosii tocate marunt. Dupa ce a fiert rosia si a scazut excesul de lichid, am adaugat 2 vinete tocate, sare si piper dupa gust si am mai amestecat putin pe foc sa se intrepatrunda aromele. Dupa ce am oprit focul, am adaugat doua linguri de ulei presat la rece, amestecand bine.
Se poate servi cu paine, dar este una dintre putinele mancaruri vegane care merge foarte bine si cu mamaliga.
Pofta buna!
Lasă un răspuns