…sau cum imi spunea bunica, „madam Drum” e in elementul ei. Trecand de la ateliere la conferinte si expozitii, de la Bucuresti la Sapanta si mai departe prin vecini am cam ramas in urma cu prezenta pe blog.
Incerc acum sa fac o scurta recapitulare a evenimentelor, pentru ca peste cateva zile o voi lua de la capat si imi va fi imposibil sa mai tin pasul.
Ramasesem la atelierul de creatie din CafeVerde, care a captat intru totul atentia participantilor la evenimentul revistei „Atelierul”. Le multumesc si pe aceasta cale organizatorilor care m-au invitat, precum si tuturor celor care si-au incercat rabdarea si au dat frau liber inspiratiei, insufletind spatiul boem al ceainariei.
A urmat expozitia din cadrul GreenBiz Forum, cel mai important eveniment de afaceri dedicat afacerilor verzi si corporatiilor sustenabile, care a avut loc pe 27 octombrie la Hotelul Howard Johnson. Tablourile din flori presate marca GreenArts au dat culoare spatiului sobru al forumului si au constituit o propunere tentanta de amenajare verde pentru companiile participante.
Nu mi-am tras bine sufletul si am pornit la drum lung, pentru prima data in afara granitelor, mai exact in Serbia, la workshopul pe tema dezvoltarii rurale durabile organizat de CEEweb for Biodiversity, cea mai importanta coalitie de mediu din Europa. Impresiile sunt impartite insa n-as vrea sa generalizez imaginea unui singur orasel, Subotica, la intreaga tara. Mi-a placut foarte mult atmosfera veche, bine conservata si valorificata, o anume liniste citita pe fetele trecatorilor si m-a impresionat numarul mare de biciclete din trafic, cu tot sistemul de piste si parcari pus la punct impecabil. La minusuri as mentiona doar aerul foarte poluat probabil din cauza industriei din apropiere si a autoturismelor foarte vechi.
Drumul a continuat in Ungaria, in localitatea Vac, unde am participat la intalnirea anuala a CEEweb si unde am avut onoarea de a fi acceptata ca membru sustinator, alaturi de Asociatia Turismverde, care a devenit membru deplin. M-a impresionat accentul pus pe spatiile verzi, atat in interiorul hotelului unde s-a desfasurat evenimentul, cat si in oras si pe marginea soselelor. Traseul amenajat prin una dintre putinele zone conservate de lunca de-a lungul Dunarii m-a purtat departe de civilizatie, depasind ca atractivitate numeroasele comori arhitecturale ale orasului.
Revenind in tara, un mic ocol prin Maramures m-a convins de faptul ca nicaieri nu-i mai frumos ca acasa, dar din pacate, nicaieri nu-i mai mult dezinteres de a pune in valoare aceste frumuseti. Cimitirul vesel de la Sapanta, un spatiu viu care sfideaza moartea cu umor si culoare m-a cucerit prin mesaj si originalitate.
Un alt loc ce sustine convingerile de mai sus este Muzeul de etnografie al familiei Flutur din Chiscau, Bihor, o colectie absolut impresionanta de obiecte traditionale taranesti care trezeste respectul si admiratia fata de inteligenta si truda oamenilor acelor locuri.
Drumul meu se incheie in acelasi punct de unde a pornit, mai exact in Bucuresti, la atelierul de creatie din Serendipity. Asa cum am anuntat, ma veti gasi acolo in fiecare duminica a lunii noiembrie.
In final, va anunt pe toti cei care ati tot asteptat in zadar expozitia de la Afi Cotroceni, ca dupa amanari repetate evenimentul va avea loc in sfarsit pe 23 noiembrie, incepand cu ora 12.00. Voi reveni cu o invitatie oficiala cat de curand.
Lasă un răspuns