Dupa ce entuziasmul lansarii blogului s-a mai domolit, franat de limitarile de personalizare ale platformei, cred ca e cazul sa continui cu o scurta prezentare.
Ideea acestui blog mi-a venit in momentul in care am constatat cu dezamagire, ca spatiul disponibil pe Facebook este insuficient pentru a impartasi celorlalti “revelatia” unei dupa-amieze de weekend. Singura solutie in acel moment a fost sa postez textul pe bucati, insa mi-am promis ca voi schimba situatia cat mai curand.
In plus, mi-am dat seama discutand cu prietenii, ca gandurile mele pot fi o sursa de inspiratie sau pot oferi o doza de optimism, la fel cum arta mea incearca sa aduca frumusete si culoare in viata celor care o privesc. Este vorba despre arta presarii florilor, o mare pasiune nascuta din dragostea fata de natura.
Va invit sa ma insotiti pe drumul plin de provocari si neasemuit de frumos al creatiei, printre tablouri din flori, ganduri si fotografii.
As vrea acum sa dau Cezarului ce-i al Cezarului, adica sa postez gandurile de weekend de la care a pornit totul, cu scuze fata de cei care l-au citit deja.
“Hmmm…mare minune si maioneza asta…dintr-un singur galbenus si o ceasca de ulei sa obtii un castron plin. Teoria e simpla…prin amestecare, molecula de apa si cea de ulei se leaga si formeaza un lant din ce in ce mai lung. Insa orice gospodina stie ca practica e ceva mai complicata. Pentru a obtine o maioneza cremoasa si gustoasa trebuie indeplinite simultan cateva conditii, altfel nu creste, nu are gust sau se taie cand ti-e lumea mai draga: cele doua ingrediente trebuie sa aiba aceeasi temperatura, trebuie sa amesteci suficient de mult, trebuie sa pastrezi acelasi sens si trebuie sa adaugi sare si un strop de lamaie pentru gust.
Exact asa e si cu dragostea, nu credeti?”
adela,foarte frumos.esti foarte talentata.felicitari.oricum nu este o surpriza pt mine,din liceu erai cea mai talentata la romana.si apropos de maioneza ta,si acum mi-aduc aminte de nessul amestecat de tine la un revelion sau la majoratul tau,nu-mi mai amintesc exact:era un bol plin de ness din care se servea fiecare….ti-amintesti?poopici si iti doresc numai bine
ApreciazăApreciază
Multumesc Paula pentru aprecieri si pentru ca mi-ai amintit de ness…uitasem. Cred ca la majorat…a fost ideea mamei…draga de ea. Ii sunt recunoscatoare pentru ca e cea care mi-a aratat pe langa multe altele, ce inseamna migala si atentia la detalii. Iti doresc si tie sa ai parte doar de bine.
ApreciazăApreciază
Adica dragostea e o maioneza. Nu m-am gandit. Toti au senzatia ca se pricep sa o faca, unii chiar i cunosc si structura, doar multora li se taie. :))
Si aporpos de structura lecitina este principalul component care asigura prepararea maionezei din galbenusul de ou.
ApreciazăApreciază